Her kan du læse om skolens hverdag, se billeder og elevproduceret materiale.
Du er velkommen til at følge bloggen og skrive en kommentar. Tak for besøget!

19 September 2015

9. kl. i USA (15.-24. september 2015) - DAG 1-4

Traditionen tro er 9. kl. i USA - i år går rejsen, ligesom sidste år, til New York! Whau... det er intet mindre end FANTASTISK!!!

Efter en lang rejse, med mellemlanding i Amsterdam, var det SÅ flot at stige ud af flyveren og se Manhattans Skyline i baggrunden. Endnu mere fantastisk var det at komme op fra Subway'en næste morgen og se de gigantiske skyskrabere tårne sig op over os. Siden da har dagene været spækket med gode oplevelser, og vejret er uden sammenligning... 30 grader, hvis ikke mere! Jo, tak - vi nyder det!

Jeg kan dog også røbe, at nu hvor de første fire dage er gået, er både ben og fødder temmelig trætte. Vi har henlagt maaaange kilometer til fods... og næsten uden brokkeri! Vi har bare de sejeste elever!! 

Nyd billederne herunder - og se lidt af alt det spændende, som vi lige nu oplever. Jubiii... Vi føler os meget privilegerede og glade!Så er vi landet i New York - med den flotteste Skyline i baggrunden!


Rundtur på Manhattan i den store, åbne dobbeltdækkerbus... ;o)


Vi er SÅ klar - med kameraer og mobiler... iiiih, hvor er det fint det hele!


Et lille kig fra 'Hop On, Hop Off'-bussen... med reklamer, gule taxaer, høje bygninger osv.


Stooore, flotte bygninger - og den skønneste blå himmel! NY - we love you! ;o)


Så er vi på sejltur i NY Havn - med det flotte view ind på Manhattans Skyline!


Vi har gået og gået og gået og gået... men vi smiler stadig! ;o)


Flotte hatte - vores egne to Frihedsgudinder! ;o) Herligt!


Så er vi på besøg i United Nations. Dette mødelokale har Danmark sponsoreret - med dansk designede stole og udsmykning.


I United Nations - denne gang i et mødelokale som enten Sverige eller Norge har doneret! Norden udmærker sig med fine gaver, må man sige!


Skønne, skønne piger - i kælderen på FN (United Nations), inden vi skal videre...


Drengene har selvfølgelig fundet ud af, at der er WiFi... ;o)


Herligt gruppebillede fra United Nations af vores skønne elever, som vi er meget stolte af!


Et symbol på noget af det, som United Nations kæmper for!


Udstilling på New York Historical Society Museum - denne væg omhandlende 9/11. Vi kom sidst på dagen, hvor flere af udstillingerne var lukkede - lidt surt, men vi så en rigtig god film om NY, som var det hele værd! ;o)


Ingen New York - uden et Broadway Show!!! Vi sidder klar til at se WICKED... og jeg skal da lige love for, at vi blev 'blæst væk'. Whauuuu, hvor var det godt! Vi er helt høje...!!!


Dejlige og spændte elever! Vi nyyyyyder det! ;o)


Skønne drenge - og flotte i skjorter til aftenens begivenhed! ;o)


Fredag var vi på endnu en sejltur - denne gang med adgang til Frihedsgudinden og Ellis Island. En smuk tur - med en del mennesker, men vi formåede at klemme os igennem mængden og få et par 'shots' af seværdighederne! - Og som I kan se: Vejret fejler INTET! ;o) NICE! ;o)


Gruppebillede ved kajen omkring The Statue of Liberty - med Manhattans Skyline i baggrunden!


Vi beundrer udsigten fra foden af Frihedsgudinden - flot, flot, flot! ;o)


Ellis Island Museum! Her kunne vi godt have brugt meeeget længere tid. Det blev lidt forjaget pga. de mange ting, vi gerne vil nå. Nå ja, så ved vi det til en anden god gang! Men spændende, det var det! ;o)


'The Registration Room' på Ellis Island, hvor alle immigranterne i tidernes morgen skulle tjekkes og eksamineres - vi kunne også se gamle pas og personlige ejendele på Museet. Virkelig interessant!


Lidt gadestemning på vej gennem Battery Park - nogle dansere underholdt til stor glæde for eleverne!


Ground Zero - Mindemærket for 9/11. To store huller i jorden, hvor Tvillingetårnene i sin tid stod! Der er gjort meget ud af, at stedet skal minde os om, det der skete i 2001. Alle navnene på de omkomne står noteret hele vejen rundt om hullet, som er lavet med flere niveauer af springvand. Fredfyldt og stemningsfuldt! 


Times Square - med alle reklamerne og det pulserende forretningsliv! 


Så er vi på besøg i Times Square Church - David Wilkersons kirke! Vi deltog i en ungdomsgudstjeneste, hvor vi dog hoppede den sidste del af mødet over. Der var rigtig god lovsang - de kan altså bare noget de negere! ;o)  


Så blev det tid til at tage afsked med NYSUM, hvor vi har boet de første 4 dage! Vi kommer til at savne morgenmaden - det gør de altså ret godt! ;o) Off we go - til Six Flags og værtsfamilier. Spændende, spændende! ;o)

No comments:

Post a Comment